Fietsvakantie Thüringen Weimar 8 dagen per trein – Duitsland

Fietsvakantie Thüringen Weimar 8 dagen per trein – Duitsland 2019 – Land van Luther, Bach en Goethe Per ICE trein reis u snel en comfortabel van elk Nederlands of Belgisch station naar Erfurt, de hoofdstad van Thüringen.  Thüringen is een deelstaat in het exacte midden van Duitsland. Met een ligging juist achter de de grens met het voormalige Oost-Duitsland: het IJzeren Gordijn dat dertig jaar lang de wereldgeschiedenis bepaalde, nu met infobordjes aangewezen als “ehemalige Innengrenz Deutschland”.

Ingeklemd tussen Beieren, Hessen en Saksen wordt het zuiden er gedomineerd door het hoge Thüringerwald en is het landschap in het noorden, waar de fietsreis zich afspeelt, glooiend tot licht heuvelachtig. Een afwisselend landschap van heuvels, bossen, dalen en rivieren vergezellen u tijdens deze fietstocht. Een gastvrije bevolking heet u van harte welkom. In bekende steden zoals Weimar, Erfurt, Jena en Eisenach loont het de moeite om even af te stappen en te genieten van het boeiende cultuurgoed van deze streek.

Thüringen is rijk aan burchten en kastelen, al dan niet neerkijkend op historische stadjes uit de Middeleeuwen.  De regio is letterlijk het werkterrein geweest van bekende personen uit de rijke Duitse geschiedenis met klinkende namen als Bach, Luther en Goethe. De huizen waarin zij woonden en werkten liggen in de routeplaatsen zoals in Eisenach.Erfurt, de hoofdstad van Thüringen, heeft een fraai oud centrum dat gelukkig weinig schade opliep in de Tweede Wereldoorlog. De Domkerk, de citadel, het in gotische stijl gebouwde stadhuis en het marktplein zijn een bezoek meer dan waard.Weimar met zijn historische centrum is door UNESCO tot werelderfgoed verklaard, met diverse onder Bauhaus-architectuur gebouwde objecten.  Vanuit Erfurt reist u snel en comfortabel terug naar Nederland of België.   Deze reis is ook beschikbaar met eigen vervoer .

Bekijk de prijzen, data en beschikbaarheid voor deze reis op: Aktivatours – Thüringen Weimar 8 dagen per trein
 

aktiva tours fietsvakanties en fietsreizen in 2019

Aanbieder Fietsvakantie Thüringen Weimar 8 dagen per trein – Duitsland 2019

Deze fietsreis in 2019 komt uit het aanbod van Aktiva Tours. Deze reisorganisatie behoort tot de grootste Nederlandse aanbieders van fiets- en wandelreizen. Er worden zowel groepsreizen als individuele reizen aangeboden. Bij de individuele reizen biedt Aktiva Tours tevens ook familiereizen aan. Binnen de groepsreizen zijn er veel specifieke singlereizen.

Bij Aktiva Tours kunt u kiezen uit minimaal 150 verschillende groepsreizen, individuele reizen, singlereizen, familiereizen en verre reizen. Hoewel soms inspanning gevraagd wordt, kan iedereen met een normale gezondheid en conditie fiets- en wandelreizen (mee-)maken. Het zijn immers vakanties en beslist geen prestatietochten.

Bezoek de Website Aktivatours

Naast Aktiva Tours zijn er nog een aantal topaanbieders van fietsreizen naar vele bestemmingen. Bekijk alle aanbieders van fietsvakanties in 2019 op: Fietsvakantie aanbieders