Fietsvakantie Jülicher Land Niederrhein 4 dagen – Duitsland

Fietsvakantie Jülicher Land Niederrhein 4 dagen – Duitsland 2019 – Via knooppunten fietsen door het oude hertogdom Gulik  Hoe langzamer je je voortbeweegt, hoe intenser je alles waarneemt, en de directe omgeving beleef je zo een stuk verrassender. In het Duitse laagland, globaal tussen de Nederlandse mijnstreek en de Rijn verderop, ligt een rustig en vrij onbekend gebied: de wijde omgeving van het historische stadje Jülich. Omdat het er vrij vlak is, is het gebied uitstekend om te fietsen en daarvan getuigen ook de vele fietsroutes. De talloze rustige weggetjes, vaak afgesloten voor gemotoriseerd verkeer, maken het gebied ook heel geschikt om te fietsen. En natuurlijk ook omdat het systeem van knooppunten die fraaie fietsroutes zo perfect aaneenrijgt. Fietsknooppunten: oorspronkelijk een succesvolle Belgische uitvinding, en pas daarna overgenomen door de Nederlanders en weer later door de Duitsers. Daar worden ze “Knotenpunkten” genoemd, en met regiokaartborden en richtingbordjes wordt onderweg verduidelijkt hoe onderweg de trajecten verkort, verlengd of op andere manieren aangepast kunnen worden. Het van naam zo vertrouwd klinkende Gulik is de vernederlandste vorm van Jülich, een stadje met en grote citadel aan de Rur – op zijn Nederlands: de Roer, ja die van Roermond! In de Middeleeuwen, waaraan de imposante Hexenturm – ingebouwd in de oude stadsmuur – nog herinnert, was het de hoofdplaats van het oude gelijknamige hertogdom. Vlakbij ligt het beschermde natuurgebied Kellenberg aan de oevers van de kronkelende Rur. De streek is rustig en wordt eigenlijk steeds rustiger. De bevolking wordt ouder, de oude industrieën en de mijnbouw zijn grotendeels vertrokken en vooral akkerbouw en veeteelt leven er nog voort. Dit wat ingeslapen boerenland met stukjes beschermd natuurgebied met heide en bos, is een verkenning per fiets zeker waard. Fietsen worden ter beschikking gesteld en de Nederlandse Aktiva-reisleider fietst alle routes mee.

Bekijk de prijzen, data en beschikbaarheid voor deze reis op: Aktivatours – Jülicher Land Niederrhein 4 dagen
 

aktiva tours fietsvakanties en fietsreizen in 2019

Aanbieder Fietsvakantie Jülicher Land Niederrhein 4 dagen – Duitsland 2019

Deze fietsreis in 2019 komt uit het aanbod van Aktiva Tours. Deze reisorganisatie behoort tot de grootste Nederlandse aanbieders van fiets- en wandelreizen. Er worden zowel groepsreizen als individuele reizen aangeboden. Bij de individuele reizen biedt Aktiva Tours tevens ook familiereizen aan. Binnen de groepsreizen zijn er veel specifieke singlereizen.

Bij Aktiva Tours kunt u kiezen uit minimaal 150 verschillende groepsreizen, individuele reizen, singlereizen, familiereizen en verre reizen. Hoewel soms inspanning gevraagd wordt, kan iedereen met een normale gezondheid en conditie fiets- en wandelreizen (mee-)maken. Het zijn immers vakanties en beslist geen prestatietochten.

Bezoek de Website Aktivatours

Naast Aktiva Tours zijn er nog een aantal topaanbieders van fietsreizen naar vele bestemmingen. Bekijk alle aanbieders van fietsvakanties in 2019 op: Fietsvakantie aanbieders