6 populaire vakantiebestemmingen op Kos

Wil je genieten van een heerlijke vakantie op Kos (Griekenland in 2019? Een uitstekend idee. We hebben hier 6 bestemmingen op Kos waar je heerlijk vakantie kunt vieren. Lees hier een samenvatting van de 6 populaire vakantiebestemmingen op Kos.

6 populaire vakantiebestemmingen op Kos

1. Kos-Stad

Kos-Stad is de gezellige, vrij uitgestrekte hoofdstad van het eiland. Ook al doet de naam Kos-Stad je weliswaar denken aan een stad, Kos-Stad heeft echt de gemoedelijke sfeer van een leuke en dorpse badplaats. Vooral door de vele bomen die Kos-Stad rijk is, waant je je hier in een waar vakantieparadijs. In Kos-Stad bevinden zich de meest bekende stranden van het eiland, namelijk het zand/kiezelstrand van Lambi en het kiezelstrand van Psalidi. Beide bieden naast een heerlijk strand ook diverse watersportactiviteiten. Verder beschikt deze badplaats over een zeer gezellig centrum met vele barretjes en tavernes.

Bekijk de vakantie aanbiedingen naar Kos-Stad op Sunweb – vakanties Kos-Stad

Kefalos - vakantiebestemmingen op Kos

2. Kefalos

In het zuidwesten van het zonnige eiland Kos ligt de kleine badplaats Kefalos. In het zuiden van Kefalos vind je twee kleine strandjes waar je nog heerlijk in alle rust van het zonnetje kunt genieten, ideaal voor wie Kos vanuit een rustige plek wil ontdekken! Tussen de strandjes ligt een kleine vissershaven met daarachter enkele gezellige straatjes met winkeltjes en restaurants. Daarnaast beschikt Kefalos over een langgerekt strand dat vooral in trek is bij watersporters. Hierachter ligt het nieuwe centrum van de plaats, waar je diverse gezellige terrassen en leuke winkels kunt vinden.

Bekijk de vakantie aanbiedingen naar Kefalos op Sunweb – vakanties Kefalos

3. Kardamena

Kardamena is van oorsprong een klein vissersdorpje, maar inmiddels is het een leuk vakantiedorp geworden met mooie stranden (zandstrand, deels met rotsplateaus) en een gezellig centrum. Het haventje is nog steeds een centrale plaats in Kardamena, waaromheen winkeltjes, bars, restaurants en discotheken zijn gevestigd. Kardamena is deels autovrij.Kardamena ligt aan de zuidkant van Kos op ongeveer 30 kilometer afstand van Kos-Stad. In het hoogseizoen rijdt er regelmatig een bus naar Kos-Stad.

Bekijk de vakantie aanbiedingen naar Kardamena op Sunweb – vakanties Kardamena

Vakanties griekeneland- vakanties Kos

4. Mastichari

Mastichari is een kleine, gezellige badplaats aan de noordkust van het eiland. Mastichari ligt circa 26 kilometer van Kos-Stad en ongeveer 7 kilometer van de luchthaven. Bij het sfeervolle haventje zijn er enkele barretjes, terrassen, tavernes, souvenirwinkeltjes en watersportmogelijkheden. Vanuit de haven vertrekt een ferryboot naar het sponzeneiland Kalymnos. Het typisch Griekse plaatsje heeft een mooi langgerekt zandstrand met deels verlicht wandelpad. Voor een rustige vakantie is Mastichari een uitstekende bestemming.

Bekijk de vakantie aanbiedingen naar Mastichari op Sunweb – vakanties Mastichari

5. Marmari

Op ongeveer 15 kilometer van het populaire Kos-Stad, ligt het rustige badplaatsje Marmari. Dit kleine, sfeervolle vakantiedorpje is een prima alternatief voor Kos-Stad wanneer u graag de rust opzoekt tijdens uw vakantie. Met een prachtig zandstrand en de heerlijke Griekse temperaturen is Marmari bovendien een ideale plaats voor een ontspannen strandvakantie. In het gezellige centrum vindt u enkele tavernes, bars en winkeltjes. Wilt u toch graag de drukte van Kos-Stad opzoeken? Huur dan een fiets en u bent zo in het centrum van de grootste badplaats op Kos. Een ideale plek voor een rustige vakantie onder het Griekse zonnetje!

Bekijk de vakantie aanbiedingen naar Marmari op Sunweb – vakanties Marmari

zonvakantie aanbiedingen kos

6. Tigaki

Tigaki is een kleine badplaats gelegen in een landelijke omgeving met akkers, olijfboomgaarden en weilanden. Het kleine doch levendige centrum biedt voldoende mogelijkheden voor een gezellige avond.Er is een mooi kilometerslang zandstrand, waar het heerlijk is genieten van de zon en waar er lange strandwandelingen gemaakt kunnen worden. Het plaatsje heeft ook enkele (water)sportfaciliteiten te bieden. De mooie omgeving is zeer geschikt voor allerlei excursies. Kos heeft een heerlijk warm klimaat, wat een vakantie in Tigaki compleet maakt.

Bekijk de vakantie aanbiedingen naar Tigaki op Sunweb – vakanties Tigaki